فولاد و آلیاژها در صنایع مختلف جایگاه ویژه ای دارند. جالب است بدانید ۹۹ درصد آلیاژهای صنعتی برپایه فولاد هستند در این بین نیز فولاد ساختمانی ۹۵ درصد کل سهم فولادهای مورد استفاده در جهان را شامل خواهدشد. از جنبه های مختلف می توان تقسیم بندی فولادها را بر اساس کاربرد آنها در صنعت بیان کرد
جوشکاری نیز همانند هر روش تولیدی نیاز به بررسی و کنترل کیفیت دارد اما با این تفاوت که کنترل و بازرسی کیفیت در جوشکاری باید با حساسیت و دقت بیشتری انجام شود. از طرفی با توجه به حساس بودن و احتمال به وجود آمدن عیوب در این روش نیاز به کنترل و مراقبت خاصی دارد. البته با پیشرفت تکنولوژی و با استفاده از روش های جدید و اتوماتیک می توان جوشکاری را به خوبی بازرسی و کنترل کرد اما با این وجود جوشکاری سنتی یا جوش دستی با الکترود روپوش دار هنوز هم مثل گذشته نیاز به مراقبت و کنترل بیشتری دارد.
این روزها با افزایش مصالح فولادی و تولید فولاد شاهد کاربردهای گسترده این محصول در صنایع مختلف هستیم. البته با وجود فناوری های جدید و پیشرفته در تولید محصولات فولاد پیشرفت های زیادی در صنعت سازندگی و عمران به وجود آمده است. البته سازه های فولادی دارای ابعاد و ارتفاع های متفاوت هستند که با توجه به متراژی که دارند نیازهای امروز در ساخت و ساز را به خوبی تامین می کند. البته در پروژه های مسکونی ، آموزشی و اداری از بیشمار سازه های فولادی استفاده می شود.
در بخش مسکن جهت انجام امور ساخت و ساز مشکلاتی ایجاد شده است از جمله این که زمین کافی برای انجام این امور در دسترس نمی باشد. باید به فکر راه حلی برای برطرف کردن این موضوع باشیم. از آن جایی که در کشور ما زمین مانند یک کالای سرمایه ای محسوب می شود، به همین دلیل برای مالکان ان از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است.
بنابراین باید طرح هایی را پیاده سازی کرد که قیمت زمین پایین بیاید و یا از ارزش سرمایه ای آن کاسته شود، ولی این راه حل درستی نمی باشد و اجرایی نمی شود. دولت باید به وعده هایی که در زمینه مسکن داده است عمل کند تا مشکلات برطرف شوند.
یکی از مهمترین ویژگی های سازه فلزی مقاومت در برابر دمای بالا و مقاومت در برابر خوردگی می باشد که همین امر موجب شده این روزها از این سازه در زمینه های مختلف در مواردی همچون مخزن نگهداری سیالات، ساخت انواع پل ها، ساختمان های بلند و اسکلت ساختمانی و... مورد استفاده قرار گیرد. البته استفاده از بهترین سازه در پروژه های ساخت و ساز اهمیت بالایی دارد که با توجه به این امر می توان سازه فلزی را مانند سازه بتنی به عنوان بهترین سازه معرفی کرد. البته سازه فلزی نیز انواع متنوعی دارد که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای متفاوتی دارند که در ادامه قصد داریم به معرفی انواع سازه فلزی بپردازیم.
با توجه به نقش تیر آهن در تحمل بارهای مختلف بر سازه اهمیت استفاده از آن در سازه های صنعتی و ساختمانی بر هیچ کسی پوشیده نیست در واقع از جمله مقاطع پر کاربرد در پروژه های ساخت و ساز، تیرآهن است که در سازه وظیفه انتقال بار را از تیر فرعی به سایر ستون ها بر عهده دارد. از نظر شکل ظاهری تیر آهن مقطعی سخت و بلند است که در همان مراحل ابتدایی ساخت و ساز در طراحی سازه کار گذاشته می شود.
روش جوشکاری شامل این می باشد که مواد چه ویژگی هایی دارند و اینکه پارامتر های تاثیر گذار بر فرآیند جوشکاری کدامند؟ به این ترتیب می توانید از کیفیت قطعات اطمینان کسب کنید و برای اینکه بتوانید قطعه ای را به درستی کنترل کنید روش مناسبی می باشد. نحوه جوشکاری، نوع طراحی آن و اینکه از چه آزمایش هایی برای کنترل کیفیت استفاده می شود در این روش مورد تایید قرار می گیرند و برای آن حتی استاندارد هایی تعین می شوند. در این مقاله می خواهیم در مورد جوشکاری wps، مشخصات و نحوه اتصال قطعات به یکدیگر با شما صحبت کنیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
تیرآهن یکی از ابزارهای مهم در ساخت و ساز ساختمان است و سازه اصلی ساختمان بر همین اساس طراحی شده است. این پروفیل ها به صورت استیل ضد زنگ هستند که قیمت آنها اغلب به ازای هر تن می باشد و دارای کیفیت ها و انواع مختلفی میز هستند البته با توجه به ساختار و طراحی که دارند در بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در بین تیرآهن های مورد استفاده در پروژه های ساختمان سازی می توان بیان کرد که تیر آهن لانه زنبوری یکی از پر کاربردی ترین تیر آهن است که استفاده از آن در بسیاری از پروژه ها رایج است.
از مهمترین تجهیزاتی که در سازه ها استفاده می شوند، الکترودها هستند که نقش مهمی را بازی می کنند. الکترودها از متریال هایی هستند که در جوشکاری بسیار استفاده می شوند. به همین دلیل انتخاب کردن صحیح آن ها بسیار اهمیت دارد. چیزی که در این بخش مهم است، میزان مصرف الکترود در سازه است که باید از آن اطلاع کسب کنیم.
ورق آجدار برای اولین بار توسط یکی از مهندس معماری به نام هنری رابینسون پالمر در شرکت داک لندن اختراع شد. البته ورق آجدار به نام ورق فلزی، ورق برجسته و همچنین ورق شطرنجی نیز نام دارد.ورق آجدار به روش نورد گرم با یک سری الگوی های منظم و برجسته به شکل های متنوع به صورت قطره ای، لوزی، بادام و دایره ای تولید می شود.