F A N K A R

مقالات

میلگرد بازالت

میلگرد بازالت

میلگرد بازالت در حقیقت یک نوع آرماتور به کار رفته در صنایع ساختمان سازی می باشد که در مقایسه با میلگردهای فولادی از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار است. علت این مقاومت و انسجام بالای میلگردهای بازالتی در ساختار آن ها نهفته است. این میلگردها متشکل از تعداد بالایی فیبر از جنس بازالت هستند که اتصال محکم و ناگسستنی این فیبرها با یکدیگر منجر به پایداری بالای این میلگردها شده است. علاوه بر مقاومت فیزیکی بالای این میلگردها، همچنین در محیط های شیمیایی نظیر اسیدها و نمک ها و در شرایط محیطی با رطوبت بالا نیز از خود مقاومت نشان داده و دچار خوردگی و خرابی نخواهند شد. میلگردهای بازالتی می توانند در تقویت بافت بتن بسیار موثر واقع شده و با قدرت زیاد و دوام طولانی مدتی که دارند، سازه های مستحکم و قدرتمندی را ایجاد نمایند.

بررسی میلگرد بازالت

میلگردهای بازالت از سنگ های بازالت به دست می آیند که برای تهیه آن ها از 80 درصد الیاف بازالت و 20 درصد رزین اپوکسی استفاده شده است. در فرایند تولید میلگردهای بازالتی ابتدا سنگ های بازالت را به اندازه ای گرم می کنند که شروع به ذوب شدن کنند و سپس آن ها را به شکل الیاف مستحکم و مقاوم بازالتی در می آورند. در انتها نیز آن ها را با رزین اپوکسی و پلی استر یا وینیل استر پوشانده و به شکل میلگرد و در اندازه های مورد نظر قالب می زنند. میلگردهای بازالتی در مقایسه با سایر آرماتورهای فولادی وزن بسیار کم تری داشته و در عین حال مقاومت آن ها نزدیک به 3 برابر بیش تر از میلگردهای فولادی می باشد. به همین دلیل هم استفاده از این میلگردها بسیار آسان و بدون دردسر بوده و می توان با پایین ترین هزینه اقدام به حمل و نقل آن ها نمود. میلگردهای بازالتی از طول عمر بالایی برخوردار بوده و استفاده از آن ها می تواند سطح امنیت یک سازه را به میزان قابل توجهی بالا ببرد. تهیه این نوع میلگردها و استفاده از آن ها در ساخت و سازهای گوناگون می تواند هزینه پایین تری را برای شما به همراه داشته باشد و از این نظر هم بسیار مقرون به صرفه می باشند.

میلگرد بازالت چگونه تولید می شود؟

برای این که بتوان این آرماتورهای مستحکم و قوی را ایجاد کرد، ابتدا لازم است تا الیاف مورد نیاز تولید آن را از سنگ های بازیک به دست آورده و سپس آن ها را به اپوکسی آغشته نمود. در ادامه این الیاف تغییر شکل پیدا کرده و با اعمال فشار بر روی آن ها می توان میلگردهای بازالتی را به دست آورد و به اندازه های دلخواه آن ها را برش داد. اندازه هایی که این میلگردها برش می خورند بر اساس درخواست مشتریان بوده و می توانند طول برش میلگردها را خود بر اساس نیازشان تعیین کنند. به طور کلی این میلگردها در اندازه های 500 تا 800 متری برش خورده و پس از سیم پیچی و به صورت بسته بندی در اختیار مشتریان قرار می گیرد. توجه داشته باشید که این نوع میلگردها از قابلیت کشسانی بالایی برخوردار بوده و زمانی که به صورت رول های مختلف در داخل بسته بندی قرار می گیرند شکل آن ها تغییر پیدا نکرده و وقتی که باز شوند نیز همچنان به حالت اولیه خود باقی خواهند ماند.

مزایای میلگرد بازالت

همان طور که در مطالب پیشین نیز اشاره کردیم، میلگردهای بازالتی جز آرماتورهای بسیار مقاوم بوده و از استحکام و دوام بالاتری در مقایسه با دیگر انواع میلگردهای فولادی برخوردار می باشند. همچنین استحکام کششی این مقاطع نیز بسیار بالا بوده و می توانند در برابر وارد شدن فشارهای مکانیکی از خود مقاومت نشان دهند. میلگردهای بازالتی در صورت قرار گرفتن در برابر رطوبت و در محیط های نم دار دچار زنگ زدگی نشده و در برابر خوردگی و شرایط محیطی متفاوت نیز مقاوم می باشند. وزن این میلگردها در مقایسه با سایر مقاطع مشابه بسیار پایین بوده و همین وزن سبک آن ها باعث شده است که حمل و نقل آن ها به آسانی و با سهولت انجام گیرد. از آن جایی که مواد اولیه لازم برای تهیه این نوع از میلگردها به فراوانی وجود داشته و به راحتی قابل دسترسی می باشد، تولید آن ها در مقادیر بالا صورت گرفته و کمبودی از نظر موجودی این میلگردها برای انجام ساخت و سازهای مختلف وجود نخواهد داشت.

پس از اعمال فشار مناسب بر روی الیاف بازالتی، این الیاف آماده برش زدن خواهند بود که این کار را می توان به راحتی و در اندازه های دلخواه با انجام رساند. این نوع از میلگردها همچنین می توانند در برابر نیروهای الکتریکی و امواج مغناطیسی مقاومت کرده و دچار تغییر شکل و یا خرابی و فرسودگی نشوند و همچنان استحکام خود را حفظ نمایند. تهیه این نوع میلگردها در امور مختلف بسیار مقرون به صرفه بوده و از قیمت های پایین تری در مقایسه با میلگردهای فولادی و یا انواع فایبرگلاس برخوردار است.

کاربرد میلگرد بازالت

با توجه به مقاومت و استحکام بالای این میلگردها، از آن ها عمدتا جهت رفع ترک خوردگی ها و از بین بردن شکاف ها در مناطق مختلف استفاده می گردد. در جاده ها و بزرگراه هایی که نیاز به تقویت شدن دارند، الیاف بازالت بهترین گزینه محسوب می شوند. همچنین هر سازه ای که قسمتی از آن دچار خرابی شده باشد را می توان با کمک میلگردهای بازالتی تقویت کرده و ظرفیت تحمل بار آن را افزایش داد. از جمله سایر کاربردهای این میلگردهای مقاوم می توان به ایجاد پل ها و دیوارهای دریایی، احداث تونل ها، فرودگاه ها، برج های مخابراتی، فرودگاه ها، سازه های نظامی، ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی، صنایع دریانوردی، ایستگاه های لرزه نگاری، ساخت بتن های مسلح، مهندسی هیدرولیک، ساخت ساختمان های گوناگون و سایر موارد اشاره کرد.

میلگرد بازالت یا میلگرد فایبرگلاس

میلگردهای فایبرگلاس از ترکیب الیاف شیشه و رزین پلی استر تولید شده و از جنس کامپوزیت می باشند. این میلگردها از الیاف کارآمدی تشکیل شده اند که در بستری از رزین پلیمری قرار گرفته و با نام میلگردهای FRP نیز شناخته می شوند. ظاهر این میلگردها مشابه میلگردهای فولادی است و بسیار سبک هستند. این نوع میلگردها نیز در برابر زنگ زدگی مقاوم بوده و انتخابی مناسب جهت تقویت بتن می باشند. منتها این نوع میلگردها از قابلیت کشسانی خوبی برخوردار نبوده و نمی توان زمان استفاده آن ها را به راحتی خم نمود. قیمت آن ها نیز بالاتر از انواع اپوکسی بوده و تقریبا 2 برابر نمونه های مشابه می باشد.

جمع بندی

میلگردها یکی از پرکاربردترین مقاطع به کار رفته در ساخت و ساز می باشند که در انواع مختلف و جنس های گوناگون تولید شده و به بازار عرضه می شوند. میلگردهای بازالت نوعی آرماتور مقاوم بوده که بسیار سبک هستند و استفاده از آن ها در سازه ها می تواند در تقویت بناها نقش برجسته ای داشته باشد.